kori

Анализа рада управних округа

kori

Потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички је  по други пут окупила све начелнике управних округа на радном  састанку.

На дневном реду је била функционална анализа рада стручних служби управних округа као и рад управних округа, односно начелника управних округа уопште. Састанак је био уприличен у Клубу посланика у Београду, а састанку су осим начелника управних округа присуствовали и представници Светске банке, који су том приликом представили резултате до којих су дошли анализирајући преклапања и вишкове у стуктури запослених у управним окрузима.

Начелници управних округа су поднели извештаје о свом раду посебно наглашавајући проблеме са којима се срећу са циљем изналажења решења за њихово решавање, чиме би се обезбедила већа ефикасност и бољи резултати рада.

Суштина проблема је у чињеници што недостају одређене полуге, односно одређени сегменти улоге начелника управних округа у односу на министарства, односно подручне јединице и њихове извршиоце са једне стране и локалних самоуправа са друге стране, истакао је начелник Јужнобанатског управног округа и додао да се начелницима управних округа морају дати и шира и већа овлашћења, како би се оправдао смисао њиховог постојања, односно како би се постигла максимална ефикасност реформских процеса Владе у погледу овог дела државне управе. 

Теме разговора биле су и актуелна мигрантска криза, као и примена новог закона о инспекцијском надзору са посебним освртом на активности начелника управних округа у том погледу.

Добра радна атмосфера и активно учешће начелника управних округа у раду обележили су и овај састанак са ресорним министром.

Опширније на следећем линку:

 

{module[248]}

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram