slajder1.jpg

Аутопут Београд-Вршац-Темишвар

slajder1.jpg

ВРШАЦ, 09.05.2014. године – начелник Јужнобанатског управног округа јуче је посетио општину Вршац и том приликом је са председником општине Чедомиром Живковићем разговарао о организацији седнице Савет Јужнобанатског управног округа, на чијем ће дневном реду бити само једна тачка, а то је – Израда генералног пројекта аутопута Темишвар – Вршац – Панчево – Београд, као дела коридора 11, и његове реализације.

Поменута траса аутопута је од изузетног значаја, како за развој Баната, тако и за развој Војводине и овог дела Србије.

            Председник општине Вршац рекао је да је румунска страна изузетно заинтересована за овај пројекат и да је од румунских партнера добијена сагласност и уверавање да би њихов министар саобраћаја као и председници жупанија Караш-Северин, Тимиш и Арад, ускоро могли да посете општину Вршац како би са нашим министарством саобраћаја, начелником Јужнобанатског управног округа и председницима општина Јужног Баната постигли договор, везан за реализацију пројекта.

            Европска делегација је вољна да уколико се постигне споразум, одобри између 12 и 15 милиона еура за израду генералног пројекта изградње аутопута.

            «Вршац предњачи од свих општина Јужног Баната по питању пројеката Европске уније. Претходних година смо показали, који је пут и који је начин обезбеђивања и пласирања средстава. Ми, као држава, не можемо финансирати овакве путне пројекте, али најбитније је урадити правно-техничку документацију и очекујем да до краја 2016. године кренемо у реализацију« – истакао је начелник Јужнобанатског управног округа мр Зоран Тасић.

            За четвртак 15. мај планиран је први састанак са представницима румунске стране а поводом разматрања, усвајања и потписивања протокола о планирању и реализаци изградње поменутог ауто пута.

{module[155]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram