Начелница Јужнобанатског управног округа Данијела Лончар презентацијом рада Окружног штаба, отворила је вишедневну окружну командно-симулациону вежбу “ВРШАЦ 2019.”
У организацији Министарства унутрашњих послова, односно Сектора за ванредне ситуације и Шведске агенције за ванредне ситуације,
град Вршац домаћин је одржавања тродневне вежбе Окружног штаба за ванредне ситуације Јужнобанатског управног округа и општина Пландиште, Бела Црква, Алибунар и град Вршац. Данашње теме радионице биле су упознавање са основним карактеристикама Јужног Баната, управљање у ванредним ситуацијама, фазе ванредних ситуација и функције у штабу, преглед обавеза учесника, израда регистра Републике Србије, јединице цивилне заштите и субјекти од посебног значаја за заштиту и спасавање.
Посебна пажња дата је питањима међународне сарадње, заједничким вежбама, међународним пројектима и значају медија и благовременом пружању информација.
Главни циљ реализације овог тренинга је смањење ризика у Србији кроз унапређену координацију у управљању ванредним ситуацијама.