vest90

Вршачки волонтери за пример другима

vest90

У организацији Црвеног крста Вршац, одржана је Симулација збрињавања становништва од елементарне непогоде поплаве.

Показну вежбу спасавања реализовало  је 30 волонтера, док је манифестацију у циљу приказа обучености и спремности благовременог деловања и ширења духа волонтеризма, поред Јужнобанатског управног округа и локалне самоуправе, подржало преко две стотине деце школског узраста, волонтера и корисника народне кухиње.

Почаствована сам приликом да на тренутак будем део савршено организоване породице великог броја волонтера коју краси узајамно разумевање, поштовање и пре свега пријатељство.

Пратим рад свих добровољних организација, али у  Вршац се радо враћам јер ви сте прави пример доследности и посвећености којом сваки пут померите границе могућег. Посебно ме радује потписивање Протокола о сарадњи Црвеног крста Вршац и Канцеларије за младе града Вршца чиме је армији младих људи дата шанса и могућност за додатним учењем и усавршавањем из области које нису саставни део формалног образовања, својим радом и друштвено одговорним понашањем учине да средина у којој живе постане још лепша и боља у складу са основним начелима хуманости.

{module[323]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram