vest13

Данијела Лончар нови командант Окружног штаба за ванредне ситуације

vest13

 

У Панчеву, седишту Јужнобанатског управног округа, одржана је конститутивна седница Окружног штаба за ванредне ситуације.

Поред председавајуће, састанку су присуствовали представници Сектора за ванредне ситуације, МУП-а, Завода за јавно здравље, Опште болнице Панчево, Војводина пута, као и представници свих других релевантних институција.

Главна тема седнице било је усвајање извештаја о стању спремности и припремама субјеката за наилазећи зимски период на територији локалних самоуправа, донет је закључак о формирању оперативног штаба, и најављен обилазак, односно посета команданта штаба свим ватрогасно спасилачким јединицама на територији округа. Расположиви капацитети,  достигнут ниво опремљености, обучености и спремности сектора и свих других лица од значаја за заштиту и спасавање су на задовољавајућем нивоу, закључено је у наставку седнице.

Начелница округа, односно командант штаба истиче да зимски период дочекујемо без страха, али уз пуну пажњу и опрез јер природа је непредвидива.

Надлежни органи су спремни да одговоре својим задацима и обавезама у случају да дође до ванредне ситуације и потребе за њиховим додатним ангажовањем, а све у циљу бриге о безбедности грађана Јужног Баната.

{module[279]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram