slajd20

Дан великих људи и великог срца…

slajd20

Међународни дан волонтера, људи добре воље који за свој рад не очекују материјалну надокнаду, а помагање другима сматрају изразом хуманости и солидарности, обележава се 5. децембра. На тај дан 1970. године створен је програм Уједињених нација за волонтере.

У скупштинској сали општине Алибунар у организацији Црвеног крста Алибунар и Црвеног крста Вршац, организована је свечаност поводом обележавања Међународног дана волонтера. Свечаности су присуствовали Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, начелница Јужнобанатског округа Данијела Лончар, Секретар Црвеног крста Војводине Лидија Рихтер, као и све организације Црвеног крста Јужног Баната са својим волонтерима.

Најлепше лице Србије сте управо ви, људи  спремни да се несебично жртвујете за друге. Преко 60 хиљада људи поклања својој заједници без икакве надокнаде и очекивања свој рад, време и знање. То држава види, цени и налази начина да вам се захвали и помогне колико је год то могуће, рекао је Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Данијела Лончар, начелница Јужнобанатског округа, истакла је да су волонтери Црвеног крста велики људи са великим срцем, и додала да је њихов задатак да и даље шире енергију, ентузијазам и идеју хуманости.

– Мој најјачи утисак овог скупа је осећај сигурноси који улива оволики број волонтера Јужног Баната на једном месту. Додатни мотив за сигурност јесте чињеница да смо видели много младих али и много старијих волонтера. Спој младости и искуства ће сигурно дати добар резултат – рекла је начелница Јужнобанатског округа.

{module[286]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram