slajdgasic

Дан Војске Србије

slajdgasic

Београд, 21.04.2015. године.

Министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић приредили су вечерас традиционални пријем у Дому Гарде на Топчидеру поводом 23. априла – Дана Војске Србије.

Свечаности су присуствовали председник Републике Томислав Николић, начелник Јужнобанатског управног округа др Зоран Тасић, представници законодавне, извршне и судске власти, представници Министарства одбране и Војске Србије, верских заједница, инострани војни представници и дипломате, личности из јавног и културног живота и бројни гости.

Пожелевши добродошлицу окупљенима, министарГашић је подсетио да у очувању националног идентитета, 23. април за српски народ има изузетан значај и прославља се као најзначајнији војни празник у знак сећања на Таковски устанак и постављање темеља модерне Србије.

– У години за нама, у периоду са бројним и великим изазовима, Министарство одбране и ВојскаСрбије, успешно су радили на јачању мира, безбедности и стабилизацији прилика у региону, као и на наставку процеса евроинтеграција – нагласио је министар одбране.

Према његовим речима, свима је познато да је предуслов за добру оперативну и функционалну способност сваке војске модернизација јединица, а у реализацији тог комплексног задатка, како је оценио, систем одбране има велику помоћ државе.

Војска Србије прославља празник – 23. април, као сећање на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, прекретница у оснивању модерне српске државе и војске.

 

{module[199]}

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram