slajd12

Дан Специјалне бригаде Војске Србије

slajd12

ПАНЧЕВО, 29.09.2014. године

Војничком свечаношћу у панчевачкој касарни „Растко Немањић“ данас је обележен Дан Специјалне бригаде у присуству начелника Јужнобанатског управног округа мр Зорана Тасића, начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, високих војних старешина, представника МУП, локалне самоуправе, Српске православне цркве и грађана. Другом делу свечаности, који је одржан у Дому војске у Панчеву, присуствовао је и министар одбране Братислав Гашић.

Специјална бригада је елитни део система безбедности Републике Србије, рекао је министар одбране Братислав Гашић, преносећи припадницима те јединице поруку премијера Александра Вучића. Гашић је истакао да су они јуче, обезбеђујући објекте Војске и Министарства одбране, својим односом, понашањем показали различитост у односу на друге. Он је уверен да ће Специјална бригада у будућности бити још опремљенија.

Генерал Диковић је подсетио на људе који су протеких година положили живот као припадници специјалних јединица и нагласио да поштовање и брига према њиховим породицама мора бити дневни задатак.

Наше традиције су наша снага. То нам је ослонац. То је наш понос од кога требамо полазити у свим нашим задацима и у свему што радимо као припадници Војске Србије. Војска је институција којој људи верују. Војска је снага која је увек тамо где треба, спремна да пружи помоћ у свим областима њеним грађанима и да заиста буде, а то и јесте, војска сваког грађанина Србије – рекао је начелник Генералштаба.

После војничког дела свечаности и свечаног дефилеа, начелнк Генералштаба генерал Љубиша Диковић, начелник Јужнобанастког управног округа мр Зоран Тасић и градоначелник града Панчева Павле Раданов, положилин су венце у Спомен соби Специјалне бригаде у знак сећања на погинуле припаднике. Посетиоци су, затим, имали прилику да погледају богат арсенал савременог наоружања и опреме који употребљава та елитна јединица наше војске.

Падобранци из састава 63. падобранског батаљона извели су и демонстративни скок са заставама Републике Србије, Војске Србије и Специјалне бригаде.

 

{module[164]}

               

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram