naslovna

Деца са Космета у Новом Саду

naslovna

 

Начелник Јужнобанатског управног округа мр Зоран Тасић, за Велики петак 18.04.2014. године, присуствовао је пријему ученика са учитељима из Основне школе из Гораждевца који су у посети Новом Саду током ускршњих празника. Госте са Косова и Метохије примили су начелник Јужнобачког управног округа проф. др Зоран Милошевић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар без портфеља задуженим за Косово и Метохију Александар Вулин примили су данас у Градској кући.

Према Вучевићевим речима, циљ је да се деца са Косова у наредна четири дана друже са својим вршњацима и проведу празнике у другачијем окружењу. “Поносни смо на добру сарадњу са министром Вулином, који је учинио много да се пробуди свест и прихвати одговорност у многим општинама у Србији, које сада солидарно помажу народу са Косова”, рекао је Вучевић и најавио наставак сарадње са Новим Садом по том питању.

Александар Вулин је истакао да ће дечица из Гораждевца током посете Новом Саду доживети неколико дана својеврсне слободе, јер неће морати да размишљају у којој улици се налазе или пред ким могу да говоре својим језиком.

Гораждевац је највеће српско село у Метохији које припада Пећком округу, а у њему се налази Основна школа “Јанко Јовићевић” са око 80 ученика. Око 50 ученика похађа Гимназију, Економско-трговинску и Електро-техничку школу у Гораждевцу. Директор основне школе Миливоје Здравковић се захвалио у име родитеља и наставника на пријему и изразио наду да ће се деца вратити из Новог Сада поносна на своју Србију и са спознајом да имају пријатеље и да неко брине о њима.

                              

                            {module[148]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram