slajdos

Заседао Окружни штаб за ванредне ситуације

slajdos

Окружни штаб за ванредне ситуације заседао је данас, извршена је анализа ситуације на терену Јужног Баната, чланови штаба поднели су извештај о досадашњем  деловању, а стање на терену је следеће.

Дана 9.01.2017. године у 8 часова је проглашена редовна одбрана од загушења ледом на реци Тамиш, а дебљина леда креће се у интервалу од 8 до 10 cm.

На путевима Јужног Баната на снази је трећи степен  дежурства, ангажовани су сви потребни капацитети, висина снежног покривача је до 5 cm, чишћење се редовно одвија, коловоз је влажан, путеви су проходни, али је одвијање саобраћаја отежано.

 Обуставе саобраћаја није било и стање је редовно, напајање струјом је стабилно и нема искључења, епидемиолошка ситуација се креће у правцу смањења оболелих и нема индиција за проглашење епидемије. Школски распуст неће бити продужен.

Начелница Лончар још једном моли све грађане да услед неповољне хидрометеоролошке ситуације праћене снегом и веома ниским температурама која је захватила Јужнобанатски управни округ, без преке потребе не крећу на пут јер се саобраћај и даље отежано одвија, а уколико су принуђени да своју вожњу прилагоде временским приликама и условима пута.

 Такође апелујем да за клизање грађани користе јавна клизалишта а не залеђење реке и канале, а власници пловних објеката и чамаца нађу начин и ослободе исте од леда и предупреде штету која ће настати по отапању и одвајању леда.

И још једном апел за помоћ онима који су напуштени, сттари, без адекватне обуће и одеће… Налазимо се пред још једним испитом хуманости, сигурна сам да ћемо га положити.

{module[296]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram