vest156

Званични почетак ажурирања адресног регистра

vest156

Након успешне реализације пилот пројекта, званично је почела реализација пројекта ажурирања адресног регистра  и на територији Јужног Баната.

Адресни регистар садржи податке о називима улица и кућним бројевима и један је од кључних државних регистара. Према проценама, међутим, 3.028.020 грађана има пријављено пребивалиште у улицама без одређеног кућног броја, од чега 2.676.898 грађана је пријављено на адресама за које није одређен ни назив улице.

„У нашим рукама је могућност да решимо проблем који смо толико година посматрали као немогућу мисију. А сада смо добили начин и механизам, али и обавезу да то завршимо за врло кратко време.

Идеја да више неће постојати улице без назива и броја, да у различитим документима више неће стајати различите адресе, да нећемо долазити у непријатну ситуацију доказивања исправности једне или друге и више су него добар подстицај да сви заједно дамо максимум свог ангажовања како бисмо посао урадили што боље“, изјавила је начелница Лончар обраћајући се представницима локалних самоуправа на одржаној презентацији пројекта у граду Зрењанину којом је и званично обележен почетак ажурирања адресног регистра на територији Јужног Баната.

Рок за реализацију пројекта ажурирања адресног регистра је крај 2019. године.

{module[388]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram