vest124

ЗИМСКА СЛУЖБА ЈУЖНОГ БАНАТА СПРЕМНА ЗА НАСТУПАЈУЋУ ЗИМУ

vest124

На основу плана одржавања државних путева  ЈП „ Путеви Србије“,  предузеће задужено за одржавање државних путева I и II реда на територији Јужног Баната  „Војводинапут-Панчево доо“ израдило је детаљан оператативни план одржавања, са прецизним распоредом материјала, опреме, механизације и особља. Укупна дужина путне мреже државних путева на територији Јужног Баната је 462,33 км, који ће се у режиму одржавања путева у зимским условима према Плану одржавати по следећим приоритетима.

 Државни путеви првог приоритета Панчево-Вршац-Ватин, Панчево-Ковин-мост на Дунаву, путеви другог приоритета Ковачица–Панчево, Уљма-Стража, Ковин-Дубовац-Бела Црква и трећег приоритета Ковин-Падина-Самош, Уздин-Ковачица, Пландиште-Јаношик-Алибунар, Самош-Алибунар-Банатски Карловац-Девојачки бунар-Делиблато, Врачев Гај-Банатска Паланка.

За одржавање путева по приоритетима на располагању је следећа механизација и опрема: 5 путарских возила, 14 камиона посипача, раоници, ротациони посипачи, вучени посипачи, булдозери, специјално возило са фрезом.  Расположива количина соли и агрегата за посипање је више него довољна за предвиђену путну мрежу.

 „Оперативни план је детаљно урађен, расположиви капацитети механизације, опреме, соли,  агрегата и људства су на задовољавајућем нивоу.  Међутим то није довољно за безбедан саобраћај у зимским условима. Зато апелујем на возаче да поштују саобраћајне прописе и користе одговарујућу опрему за кретање возила у зимским условима, као и да прилагоде вожњу условима на путу. Искуство нас учи да је кретање путевима Јужног Баната за време снежних падавина додатно отежано због снега нанетог ветром, када је и чишћење пута додатно отежано, што морамо узети у обзир када крећемо на пут“ – рекла је начелница Лончар

Као командат Окружног штаба за ванредне ситуације, начелница Лончар је истакла да су и локалне самоуправе Јужног Баната професионално и детаљно сагледале своје капацитете и израдиле своје оперативне планове за одржавање локалне путне инфраструктуре. 

Зимска служба Јужног Баната званично је почела да ради према Плану 15. новембра и биће у приправности до 31. марта 2018. године. Телефони за све информације везано за путеве и стање на путевима је 013 314 212, 060 861 8346, који је возачима на располагању 24 сата дневно.

{module[356]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram