slajder Somalia

Испраћај АТЗБ Војске Србије у мировну мисију у Сомалију

slajder Somalia

ПАНЧЕВО, 15. септембар 2014. године – начелник Јужнобанатског управног округа мр Зоран Тасић и градоначелник града Панчева Павле Раданов, присуствовали су данас свечаном испраћају  другог аутономног тима за заштиту бродова Војске Србије у касарни “Растко Немањић” у Панчеву, који ће од краја септембра до половине јануара бити ангажовани на одбрани бродског саобраћаја од пирата код обала Сомалије.

Заменик начелника Генералштаба, генерал потпуковник Јовица Драганић, и командант Специјалне бригаде, бригадни генерал Јелесије Радивојевић, нагласили су приликом њиховог испраћаја да су војници врхунски обучени за ову мисију.

Посебно одабрани и додатно обучени припадници Специјалне бригаде Војске Србије од краја септембра до половине јануара поново ће обезбеђивати сигурну пловидбу на простору око обала Сомалије. После успеха првог тима, ово је други тим који се упућује у мисију ЕУНАВФОР, односно мултинационалну операцију „Аталанта”, како би од пирата заштитио бродове којим се транспортује храна угроженом становништву Рога Африке. Од краја септембра до половине јануара њихова база биће брод „МСМ Доуро”.

 

{module[163]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram