slajdmarija

„Карансебеш – Јужнобанатски округ“- заједничко управљање у ванредним ситуацијама

slajdmarija

Ковачица, 22. април 2015. године.

Начелник Јужнобанатског управног округа др Зоран Тасић, на позив начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предрага Марића, присуствовао је завршној фази реализације пројекта „Заједничко управљање ванредним ситуацијама у пограничним областима Карансебеш-Јужнобанатски  округ, а оквиру ИПА пројекта прекограничне сарадње Румунија – Република Србија.

У оквиру пројекта развијен je и имплементиран интегрисани информациони систем за управљање ванредним ситуацијама,набављена је специјална опрема која се састоји од теренског возила, три беспилотне летелице, возила за лансирање беспилотних летелица, систем радио веза и извршена едукација припадника сектора за управљање добијеном опремом. Укупна вредност пројекта износи 2.300.000 еура.

Начелник, др Зоран Тасић, обратио се присутнима и захвалио на сарадњи свим учесницима пројекта указавши на чињеницу да је систем од великог значаја за обе земље и да ће омогућити квалитетнију и ефикаснију заштиту становника и имовине у пограничним областима, а са друге стране изразио наду да је ово само један у низу заједничких пројеката који ће се у будућности реализовати.

 

{module[200]}

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram