Министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић у посети Вршцу

 

Панчево, 31. октобар – Министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић и председник општине Вршац Чедомир Живковић положили су у четвртак, 31. октобра текуће године камен темељац за школско-спортску халу у Уљми у присуству начелника Јужнобанатског управног округа мр Зорана Тасића, покрајинског посланика Љубише Милосављевића и других републичких и покрајинских посланика као и челних људи општине Вршац.

Након посете Уљми, министар Мировић и начелник округа Тасић састали су се и са општинским руководством и представницима Канцеларије за локални економски развој из Вршца са којима су разговарали о плановима и пројектима, а све у циљу унапређења развоја општине Вршац и јужнобанатског округа

Током своје посете Вршцу, господин Мировић је најавио да ће Србија и Румунија у наредних неколико недеља предузети конкретне кораке на изради пројектне документације за изградњу дела Коридора 11 од Београда, преко Панчева и Вршца, до Темишвара, где је истакао неопходност убрзања припреме на стварање услова за израду пројектно-техничке документације на овом важном коридору.

“Држава је уредила приоритете у изградњи великих инфраструктурних објеката, посебно када је реч о важним регионалним правцима, који истовремено у саобраћајном смислу представљају путеве првог реда. Велики пројекти се не реализују речима, већ удруживањем и заједничким снагама надлежних министарстава и локалних самоуправа.”

“Идеја је да се седишта појединих области и округа оснаже у формалном, али и у суштинском смислу, и да постану центри развоја који ће, када је реч о регионалном развоју, окупљати не само своје потенцијале, него и потенцијале суседних општина када је реч и привреди, прекограничној сарадњи, али и моделирању пројеката ради привлачења средстава државе и европских фондова”, објаснио је Мировић.

{module[136]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram