Slajder Zr

Наставак прекограничне сарадње са Румунијом

Slajder Zr

ЗРЕЊАНИН, 22. јануар 2015. године. Начелник Јужнобанатског управног округа, мр Зоран Тасић, на позив свог колеге начелника Средњебанатског управног округа Душана Шијана, као члан председништва, учествовао је данас на трибини која је одржана у Зрењанину на тему „Прекогранична сарадња са Румунијом и могућност заједничког приступа средствима ИПА фондова ЕУ“.

Поред начелника Јужнобанатског и Средњебанатског округа, састанку су присуствовали и начелници Севернобанатског, Борског и Браничевског округа, Покрајински секретар за науку и технолошки развој Владимир Павлов, Потпредседник Владе Војводине и Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Богорошки, Покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски, и др.

Специјалани гост трибине био је Министар за спорт и омладинуВања Удовичић, који је уз Градоначелника града Зрењанина Чедомира Јањића, поздравио све присутне учеснике састанка у име Владе Републике Србије и свог ресорног министарства и дао пуну подршку идеји и теми организаторима трибине.       

Након исцрпне расправе донет је закључак да се формира радна група која би у име свих округа који се граниче са Републиком Румунијом, дефинисала приоритетне пројекте и припремила се за аплицирање на следећем конкурсу који ће бити расписан у другом кварталу 2015. године. У том пројектном гранту Србији ћебити на располагању нешто више од 74 милиона еура, са потребним суфинансирањем од 15%.

 

{module[176]} 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram