Начелник, мр Зоран Тасић одржао први колегијум

 

25.03.2013 .

Начелник, мр Зоран Тасић одржао први колегијум .

25. mart 2013. godine Начелник Јужнобанатског управног округа, мр Зоран Тасић одржао колегијум са начелницима подручних јединица министарстава Дана 25.03.2013. године са почетком у 09.00. часова, начелник Јужнобанатског управног округа, мр Зоран Тасић, одржао је колегијум са начелницима и инспекторима подручних јединица министаратава смештених у Јужнобанатском управном округу. На дрневном реду је било реновирање просторија Јужнобанатског Управног округа, договор о заједничкој акцији инспекцијских служби на вашару у Дебељачи и планови рада и извештаји о раду подручних јединица министарстава

 

Седиште Јужнобанатског управног округа, тачније просторије у којима је смештена Стручна служба Управног округа и подручне јединице министарстава се налазе у таквом стању да је неопходно реновирање (кречење, фарбање столарије). Међутим како из средстава Управног округа то није могуће, начелник округа, мр Зоран Тасић сматра да би требало наћи начина да се неопходна средства обезбеде на други начин, те је у том правцу већ обавио неке разговоре. Тренутно је приоритетно урадити процену постојећег стања, а на основу тога и процену колико је тачно неопходно средстава за планиране радове.

У петак 29. марта 2013 године у Дебељачи се организује већ традиционални Вашар. У организацији начелника Јужнобанатског управног округа, подручне јединице министарстава спровешће заједничку акцију контроле на Вашару. У заједничкој акцији ће учествовати тржишна инспекција, инспекција рада, туристичка инспекција, ветеринарска, пољопривредна, фитосанитарна и санитарна инспекција. Начелник је осим организације понудио сву осталу неопходну помоћ за реализацију поменуте акције.

Начелник округа је замолио инспекторе да се планови рада и извештаји достављају редовно, недељно или месечно, најкасније до 10. у месецу, онако како то њима одговара, а да ће исте Стручна служба округа сводити на заједнички период за извештавање. У извештајима треба ставити акценат на врсте објеката које се контролишу, места односно општине у којима се врши контрола, да ли се контрола врши по пријави странке или је у питању редовна контрола и начин решавања, односно предвиђене и предузете мере. Начелник је поделио присутнима обрасце са траженим подацима, са напоменом да ће онима који нису присутни, исти бити прослеђени преко писарнице.

Мр Зоран Тасић је нагласио да је један од његов примарни задатак, као начелника округа, да врати кредибилитет инспекцијским службама, те да ће у том смислу предузети све неопходне кореке и мере. Активно ће пратити и надгледати рад инспекцијских служби, са намером да учествује у решавању и отклањању евентуалних проблема. Колегијуми ће се одржавати убудуће једном месечно, а онда када то буде било потребно и чешће.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram