Начелници Косовског и Јужнобанатског округа позвали на изборе

 

ПАНЧЕВО, 29. октобар 2013. (ТВ Панчево) – Косовски локални избори се ближе и биће одржани у недељу 3. новембра. Начелник Јужнобанатског округа Зоран Тасић, који је прошле недеље посетио Косово и Метохију због предаје хуманитарне помоћи, заједно са начелником Косовског округа Владетом Костићем позвао је Србе да изађу на те предстојеће локалне изборе у овој покрајини. Интерно расељени који су се регистровали за гласање, треба да се пријаве Канцеларији за Косово и Метохију до четвртка како би искористили организовани превоз за одлазак на изборе.

Начелници Косовског и Јужнобанатског округа, Владета Костић и мр Зоран Тасић, сусрет у Грачаници одржан крајем претходне недеље, оценили су као доказ добре сарадње ова два округа из две покрајине Србије. Костић и Тасић су позвали Србе да том приликом гласају за Изборну листу „Грађанска иницијатива Српска“.

– Ово је још један доказ сарадње два округа из наше две покрајине. Ову посету нисам само схватио као хуманитарну већ и као отворену подршку листи „Грађанска иницијатива Српска“ која се кандидује на изборима и иза које стоје председник, премијер и цела Влада. С обзиром да је и начелник Зоран Тасић чиновник Владе, ми посету гледамо и из тог угла, рекао је начелник Косовског округа Владета Костић.

– Дошао сам у Грачаницу да пре свега дам подршку носиоцу листе на изборима Владети Костићу и кандидату за градоначелника Банету Стојановићу. Желим да поручим свим људима на Косову, у Грачаници и расељеним лицима која живе на територији Јужнобанатског округа да треба да изађу на изборе и подрже листу „Српску“ јер то једини начин да се Срби заштите на Косову и Метохији, оценио је Тасић.

У оквиру посете Косову и Метохији, осим предаје хуманитарне помоћи народној кухињи у селу Прековце, начелник Јужнобанатског округа Зоран Тасић посетио је и манастире Високи Дечани и Грачаницу, где је разговарао са владиком Рашко-призренским и Косовско-метохијским, Теодосијем. А трибина у Лапљем Селу о предстојећим локалним изборима, како је рекао мр Зоран Тасић, му је доказала да су Срби са Косова уверени да Влада Србије ради у њиховом интересу.

– Број људи који се окупио у једном тако малом селу у мени је изазвао једну специфичну емотивну реакцију и видео сам колико људи који живе овде воле Србију и дају пример нама који живимо горе како се Србија воли, рекао је Тасић.

Начелник Јужнобанатског округа позвао је поново и све интерно расељене са Косова, који су се регистровали за локалне изборе, да гласају у недељу. Канцеларију за Косово и Метохију ће за њих организовати аутобуски превоз у раним јутарњим сатима у недељу, 3. новембра, из Београда и Краљева. Заинтересовани грађани треба да се јаве Канцеларији најкасније до четвртка, 31. октобра до 12 часова, на неки од следећих телефона: 011/30-14-507, 311-71-56, 30-14-520, 30-14-519, 30-14-518, 21-37-866, 31-17-086 и 31-11-019.

           

>Опширније на следећем линку

{youtube}D1ke0F_RHAA{/youtube}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram