vest123

Начелници са ресорним министром

vest123

 

Министар за државну управу и локалну самоуправу одржао је радни састанак са начелницима управних округа у Ужицу и том приликом најавио решавање једног дела проблема са којима се суочавају инспекцијске службе.


Проблеми који се јављају у свакодневном раду јесу мањак кадра, старосна доб преко 55 година, природни одлив инспектора, а да би се побољшао рад и ефикасност инспекцијских служби решавању овог проблема се мора приступити систематски и тиме најављено да ће се у наредном периоду упутити предлог Влади Србије за повећање броја инспектора и повећање техничке опремљености служби. 
Ресорни министар рекао да је намера Министарства да се начелници округа на прави начин ставе у функцију реформе јавне управе, као и да се побољша њихов статус који није на завидном нивоу од 2001. године, како у територијалној организацији, тако и у политичком смислу.
У циљу ефикаснијег рада Координациона комисија за инспекцијске службе потписала је споразум са прекршајним судовима, што ће олакшати да пријаве које инспектори пишу буду ажурне, да не застаревају и да производе правно дејство.Током посете Ужицу одржан је радни састанак са начелницима управних округа са Косова и Метохије на коме су размотрена актуелна питања.

{module[355]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram