slajdzimola

Најбољи ђаци се вратили са наградног путовања

slajdzimola

У организацији Јужнобанатског управног округа шеснаест најбољих осмака Јужног Баната боравило је пет дана у Републици Чешкој.

Повод је била жеља да се награди рад и резултати рада као и да се праве вредности врате на место које заслужују.  Ђаци су били стационирани у граду  Хлобука над Влтавом, који се налази у Јужночешком региону, али су имали прилике да обиђу све културне и историјске знаменитости региона, као и да се упознају са обичајима, културом и начином живота чешког народа. Импресионирани пределима, грађевинама основци су се дружили и стекли нова искуства и познанства. Желећи да стави посебан печат важности, овим младим људима начелник Јужнобанатског управног округа,  др Зоран Тасић,  је захваљујући изузетно доброј и пријатељској сарадњи са амбасадом Републике Србије у Чешкој уприличио да ђацима буду домаћини српске дипломате у Прагу, што је децу посебно импресионирало, као и свечани ручак у Чешком Сенату. Радна, вредна и посвећена деца су будућност Србије, а наградно путовање је управо потврда да Србија мисли на своју децу и своју будућност.  На повратку у Србију ђаци су имали прилику да неколико сати проведу и у Бечу. За многе је ово путовање било јединствена прилика да отпутују негде за летњи распуст, због иначе тешке економске ситуације, али сигурно добар мотив да и надаље вредно уче и раде јер су се  уверили да се учење исплати.

Уз прегршт фотографија, лепих успомена, нових познанстава ђаци су се презадовољни вратили својим кућама, што потврђују њихове поруке и писма захвалности које свакодневно стижу на адресу Јужнобанатског управног округа. Задовољан постигнутим начелник Управног округа верује да ће награђивање најбољих, као подстрек и мотив, постати традиција.

Начелник Јужнобанатског управног округа је боравећи у јужночешком региону био учесник неколико радних састанака са градоначелником Хлобуке и сенатором Тамашом Јирсом, као и начелником Јужночешког региона г-дином Јиржијем Зимолом. Разговарало се о односима два региона са жељом да се они унапреде и продубе у области образовања, здравства, културе, система безбедности. Начелник округа је искористио прилику да домаћине упозна са економским и законским реформама које Влада Србије спроводи, са жељом да побољша пословни амбијент у Србији, што би Србију учинило интересантном  и поузданом за инвеститоре, а што је један од основних услова за економски напредак како Србије тако и читавог региона. Тема разговора је била и канцеларија Јужночешког региона у Јужном Банату за чије отварање су домаћини показали изузетно интересовање, водећи се податком да на територији Јужног Баната живи три четвртине чеха од укупног броја који живе на територији читаве Србије.

            Осим са Јужночешким регионом, Јужнобанатски управни округ има изузетну сарадњу са Устецким регионом а у повоју је и сарадња са Оломоутским регионом. Делегацију Јужнобанатског округа поред начелника др Зорана Тасића, чинили су и Покрајиснки посланик Јован Лазаров и заменик градоначелника града Панчева Саша Левнајић.

 Опширније на следећем линку;

{module[225]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram