slajdo13

Најбољи ђаци Јужног Баната путују у Републику Чешку

slajdo13

Свечаност поводом реализације пројекта “Награда за најбоље ђаке Јужног Баната”, одржана је данас у згради Градске управе града Панчева. Том прилком, др Зоран Тасић, Начелник Јужнобанатског округа, угостио је 16 најбољих ђака завршних разреда основних школа Јужног Баната, који ће у организацији Јужнобанатског управног округа, отпутовати у Чешку Републику.

“Идеја Јужнобанатског управног округа била је да се на један симболичан начин награде најбољи ученици завршних разреда основних школа, посетом Чешкој Републици, где ће имати прилику да посете све културне и историјске знаменитости овог региона и да се упознају са својим вршњацима”, изјавио је др Зоран Тасић.

Најбољи ученици отпутоваће у Чешку Републику 4.августа, у град Хлубока над Влтавом, где ће провести пет дана. Ђаци ће бити смештени у Интернату Електротехничке школе у овом чешком граду. Све трошкове смештаја, превоза, хране и посете културним знаменитостима сносе Јужночешки регион, Јужнобанатски управи округ и  локaлне самоуправе.

Најбољим ученицима, др Зоран Тасић уручио је мајице са грбом Републике Србије и логом пројекта, истакавши да ће се сваки труд и одрицање наградити и да ће се и у будућности трудити да се деца мотивишу и подстакну, јер су управо образована и успешна деца оно што треба да буду основне вредности друштва и државе.

“Изненадило ме је много што држава мисли на нас. Ово је лепа награда за наш труд и учење. Мислим да ће бити лепо у Чешкој., рекао је Михаило Марјановић, ученик из Панчева.Стварно сам се баш обрадовала и изненадила, јер је тако изненада дошло. Задовољна сам и очекујем да се лепо проведемо”, рекла је Милица Ракиџић, ученица Основне школе “Аксентије Максимовић”, из Долова. Дејан Милошевић, ученик Основне школе “Стевица Јовановић” из Панчева, такође је изразио своје одушевљење овим путовањем. “Драго ми је да сам међу најбољим ученицима и што сам део овога. Срећан сам што идем”.

Током боравка у Чешкој, Јужнобанаћане ће обићи начелник округа др Зоран Тасић, који ће прилику искористити да разговора о наставку сарадње два региона са начелником Јужночешког региона Јиржи Зимолом, као и са градоначелником града Хлубока над Влтавом и послаником у Чешком Парламенту Јиржи Томашом. 

 

{module[222]}

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram