slajdsg

На Бадњи дан у посети Сигурној кући

slajdsg

На Бадњи дан у сусрет Божићу, начелница Јужнобанатског управног округа, Данијела Лончар у посети Сигурној кући у Панчеву.

Данас када се окупљамо око породичног огњишта у топлини својих домова, окружени најмилијима не смемо заборавити на оне који то не могу, зато смо данас овде да бар делом умањимо тугу и бол жена и деце која су због насиља лишена лепоте овог празника.

Тужни су изрази лица која срећемо иза врата куће која им је једино уточиште, али нам искра у дечијим очима даје воље и снаге да нађемо начине да помогнемо.

Држава шаље јасну поруку насилнику да је јача од њега, да ћемо изградити друштво у коме нико неће имати право да угрожава туђе право, друштво у коме ће свако имати право на сигурну и безбедну породицу, друштво нулте толеранције за било који вид насиља,  а посебно насиља над женама. Одредбама новог Закона о спречавању насиља у породици, Влада на челу са премијером још једном је показала своју одлучност да се ухвати у коштац и бескомпромисно решавање проблема на нови  и ефикасан начин  – рекла је између осталог начелница Данијела Лончар.

{module[291]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram