Slajder_siva_mija11.jpg

Нове акције на сузбијању сиве економије и елементарних непогода

 

Slajder_siva_mija11.jpg

              ПАНЧЕВО, 11. октобар 2014. године – У јужном Банату следе нове акције на сузбијању сиве економије, нарочито када је реч о непријављеним радницима, најављује начелник Јужнобанатског управног округа мр Зоран Тасић, пошто је претходна акција већ дала резултате. То ће бити једна од тема састанака који се планирају у Јужнобантском округу, а начелник ће сакупити и све надлежне ради унапређења комуникације током елементарних непогода.

 

            На наредном састанку Савета округа, који ће бити одржан 16. октобра, начелник Зоран Тасић разговараће са председницима општина из јужног Баната, градоначелником Панчева, представницима МУП-а, Сектора за ванредне ситуације и Центра за обавештавање о унапређењу система узбуњивања и комуникације у случају нових елементарних непогода. Требало би спречити евентуалне пропусте у комуникацији, као што се дешавало у појединим местима у Србији током последњих поплава.

 

            – Системи за узбуњивање ће бити замењени на целој територији јужног Баната, биће постављене антене и репетитори за комуникацију, тако да ће, поред телефонских линија, функционисати и радио-веза, рекао је начелник Јужнобанатског управног округа мр Зоран Тасић.

 

            Након састанка о функционисању током елементарних непогода, тачније 24. октобра, начелник Зоран Тасић најављује да ће се састати и са руководиоцима судова, тужилаштава, БИЕ, Полицијске управе, Царине, Затвора и Пореске управе. Тада ће бити речи о безбедносној ситуацији у јужном Банату, али и о наставку акције на сузбијању сиве економије.

 

            – Једна од основних тема састанка биће сагледавање свих активности по питању сиве економије и шта ћемо у наредном периоду радити. То је један од постулата Владе Србије и морамо да синхронизујемо рад на сузбијању сиве економије, што је један од предуслова за привредни раст Републике Србије, казао је Тасић.

 

            У претходних неколико месеци, у Панчеву и околини, инспекције Округа и други државни органи спречили су шверц гардеробе, контролисали коцкарнице и грађевинске фирме. Тасић каже да се резултати акција виде у повећаном броју запослених.

 

            – То можете лако утврдити. Инспектори раде, предузимају мере, прати се постотак повећања запослености у НСЗ-у. Имам податке за октобар да је на територији јужног Баната повећан број запослених за скоро два процента. То није резултат привредне активности, већ рада инспекцијских служби. Својим радом натерали су послодавце да пријаве раднике који су радили „на црно“. Тако се дошло до повећања броја запослених, оценио је Тасић.

 

            Предмет контроле биће нарочито грађевинарство, где, каже Тасић, највише људи ради „на црно“.

 

{youtube}E6R9vRp9dbA&feature=youtu.be{/youtube}

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram