slajddonacija

Одељење за ванредне ситуације у Панчеву богатије за четири црпне пумпе и четири агрегата

slajddonacija

ПАНЧЕВО, 16. септембар 2015.

Потписивањем Уговора о донацији између Чешке развојне агенције и Јужнобанатског управног округа и уручењем опреме успешно је реализована и последња фаза партнерског пројекта “Припрема и решавање ванредних и кризних ситуација везаних за природне катастрофе” а чија укупна вредност износи 25 000 еура.

Јужнобанатски округ, односно Одељење за ванредне ситуације у Панчеву, од данас је богатији за  четири црпне пумпе и четири агрегата, захваљујући пројекту који је финансирала Чешка развојна агенција, уз подршку чешког Устецког региона. Представници Устецког региона посетили су данас Панчево, како би уручили опрему.

– Веома смо срећни што ће опрема помоћи ватрогасцима и безбедносном систему Јужнобанатског округа. Верујем да ћемо и надаље сарађивати и да ће наше пријатељство бити још чвршће – навео је Павел Чонга.

На поклону гостима из Чешке, али и Округу, захвалио је представник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије:

“ Гарантујем да ће ова донација, тј. поклон бити максимално и професионално искоришћена када заиста буде била потребно нашем народу, па и ван наших граница. Опрема ће се користити за све техничке интервенције које раде ватрогасци и спасиоци. Такође, на агрегате могу се прикључити одређени уређаји и осветљење током ноћи, па и пумпе које су на електропогон. Поклон је добродошао јединици у Панчеву. Као што су наши пријатељи из Чешке рекли, било би добро да то никада и не користимо, али, нажалост, врло често долази до ванредних ситуација не само код нас него у окружeњу и у Европи. Спремни смо да увек помогнемо где је помоћ потребна”.

Донација је предата на коришћење Одељењу сектора за ванредне ситуације у Панчеву а која ће користити на територији читавог Јужног Баната, односно свих седам локалних самоуправа и Града Панчева, а припадници ватрогасно спасилачког батаљона том приликом демонстрирали колегама из  Устецког региона  показну вежбу гашење пожара на другом спрату стамбене зграде.

„ Користим ову прилику да још једном захвалим Устецком региону, Чешкој Републици и Чешкој развојној агенцији, који су нам омогућили реализацију овог пројекта и омогућили дибијање преко потребне опреме која је за нас веома важна”, рекао је др Зоран Тасић, начелник Округа.

Начелник Тасић  нагласио је да управо реализовани пројекат представља почетак сарадње са Чешком Републиком и искористио прилику да најави сарадњу како са Јужночешким регионом, тако и са Оломоутским како у области образовања, здравства, културе и интегралног система безбедности. У наредном периоду приоритет је набавка ванбродског мотора како би се уз чамац који ће донирати Град Панчево решио проблем контроле 80 км пловног пута на Тамишу и Дунаву. 

Опширније на следећем линку:

{module[232]}

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram