slajdakcija

Организована акција контроле производње и промета меса и месних прерађевина

slajdakcija

Дана 1. јула 2015. године у координацији начелника Јужнобанатског управног округа др Зорана Тасића, представници Управе за ветерину и републички ветеринарски инспектори, уз асистенцију службеника ПУ Панчево а на основу анонимних пријава, извршили су контролу више објеката на територији општина Алибунар, Ковачица и града Панчева за које је постојала основана сумња да се у њима врши незаконита прерада и промет меса и месних прерађевина.

У контролисаним објектима пронађене су веће количине меса и месних прерађевина непознатог порекла и квалитета. Накнадним анализама и испитивањима утврдиће се порекло, квалитет као и начин њиховог пуштања у промет.

Заплењена роба биће уништенау складу са законским прописима. Активно учешће и комплетну логистичку подршку пружили су Град Панчево на челу са градоначелником и надлежна јавно-комунална предузећа.

У моменту писања саопштења акција контроле је још увек у току на одређеним локацијама а о комплетним и коначним резултатима акције јавност ће бити благовремено обавештена.

 Опширније на следећем линку:

{module[216]}

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram