zene

Подршка развоју и одрживости организација цивилног друштва

zene

Јужни Банат је одувек  био оличење прaведног и отвореног друштвa, чији грaђaни aктивно и одговорно покрећу иницијaтиве зa унaпређење својих зaједницa, друштва које се зaснивa нa нaчелимa поштовaњa људских прaвa, нa толерaнцији и солидaрности.

Пратећи ситуацију у цивилном сектору, ослушкујући жеље грађана и реалне потребе са једне и могућности локалних самоуправа са друге стране, увидели смо да је дошло до формирања бројних удружења, представника цивилног сектора који су препознали могућност и простор који се отвара и који су спремни да уложе свој рад, труд и знање како би утицали на побољшање квалитета живота у заједници у којој живе.

Тим поводом је у седишту Јужнобанатског управног округа, а уз подршку Министарства одбране, организована Едукативна радионица на тему писање пројеката а све у циљу пружања подршке развоју и одрживости организације цивилног друштва.

 Гости предавачи били су представници Министарства одбране, Канцеларије за сарадњу са цивилним сектором, TACSO – ресурс центра Грађанских иницијатива и ТРАГ фондације.  

Утисци инфо сесије су били више него задовољавајући, представници цивилног друштва су препознали нове прилике и могућности, а Округ обећао подршку када је у питању информисање, подршка у раду и подизању капацитета организација цивилног друштва.

 

{module[258]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram