slajder 1resize

Потписан Протокол

slajder 1resize

ВРШАЦ, 15. мај 2014. године – Савет Јужнобанатског управног округа одржао је седницу Савета у Градској кући у Вршцу. Тема је била разматрање, усвајање и потписивање Протокола о сарадњи са циљем да се дефинишу заједнички проблеми и приоритети њиховог решавања као и заједничко наступање у стратешком пројекту изградње аутопута Београд-Вршац-Темишвар.

            Седници је присуствовала и делагација из Румуније на челу са представницима Канцеларије за прекограничну сарадњу и развој, Лолеску Анком директором „РОЦБЦ“ Темишвар и Максим Сорином генералним директором „RDA West“.

            После седнице, председници општина Вршац (Чедомир Живковић), Бела Црква (Станко Петровић), Ковин (др Гордана Зорић), Опово (Милорад Солдатовић), Пландиште (Милан Селаковић), Алибунар (Ђурица Глигоријев), Ковачица (Мирослав Кришан), градоначелник Панчева (Павле Раданов) и начелник Јужнобанатског управног округа мр Зоран Тасић потписали су Протокол о сарадњи.

slajder 2resi

            Потписници Протокола сагласни су да заједнички одлучују о стратешким пројектима, аплицирају и старају се о имплементацији истих, да заједнички покрећу активности пред надлежним органима и организацијама за реализацију договорених пројеката и подједнако улажу напоре у повезивању свих субјеката важних за реализацију истих.

            Они ће, у сарадњи и сталној координацији пружати подршку реализацији стратешких пројеката уз максимални труд и залагања, који као крајњи циљ имају развој и привредни, друштвени и културни напредак региона.

            Начелник Јужнобанатског управног округа, мр Зоран Тасић, нагласио је да је изградњу аутопута Београд-Вршац-Темишвар од огромног значаја, као један од највећих инфраструктурних пројеката у овом округу у последње четири деценије.

– Ништа ми нисмо глупљи од председника општина које се налазе уз коридоре 10-11, уз ауто-пут. Једноставно, само геостратешки положај тих општина је допринео да развој тих средина буде много квалитетнији и бољи. Сматрам да ће овим пројектом овај регион добити на значају у смислу економског развоја целог јужног Баната, рекао је мр Зоран Тасић, начелник Јужнобанатског управног округа.

– Агресивније ћемо наступити према свим надлежним органима како би овај пројекат био и реализован. Очекујем да реализација започне до 2016. године, рекао је Тасић.

Председник Општине Вршац, Чедомир Живковић, нагласио је да је протокол потписан у право време за кандидовање пројекта, као и да је Европска делегација вољна да подржи израду генералног пројекта изградње аутопута који је вредан од 12 до 15 милиона евра.

– Тек нам предстоји аплицирање за грантове из којих ће се финансирати изградња великих инфраструктурних пројеката попут овог аутопута. Ми за то морамо бити спремни, морамо имати сву потребну правно-техничку документацију, али и подршку највиших нивоа власти у Србији и Румунији, рекао је Живковић.

{youtube}erGz79A11a0{/youtube}                                                                                                    

{module[158]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram