slajd koooori

Потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички на састанку са начелницима управних округа

 

slajd koooori

 

На иницијативу потпредседнице Владе и министарке државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички одржан је састанак  са начелницима свих управних округа са територије Републике Србије,  са циљем упознавања и размене досадашњих искустава, као и договора о даљим заједничким активностима.  

Кључне теме о којима се разговарало биле су рационализација државне управе, презентација активности управних округа као и договор о унапређењу организације, координације и одговорности на нивоу управних округа.

Министарка је подсетила начелнике на чињенице и мотиве који су рационализацију државне управе наметнули као преко потребну, као и на резултате који су остварени и који  се очекују по реализацији предузетих активности у оквиру рационализације.

aaaaaaaaaaaaaaa

У делу састанка који је био посвећен активностима управних округа, начелник Јужнобанатског управног округа, мр Зоран Тасић приказао је презентацију о заједничким активностима пет управних округа, Севернобанатског, Средњебанатског, Јужнобанатског, Борског и Браничевског управног округа, који су препознајући могућности, удружили своје потенцијале са намером да заједнички наступају пред ИПА фондовима ЕУ, како би обезбедили средства за реализацију приоритетних стратешких пројеката. Полазна основа за доступност средстава из ИПА фондова ЕУ јесте и стратешко партнерство, у овом случају са румунима. Као пример добре праксе, мр Зоран Тасић навео је активности Јужнобанатског управног округа, односно локалних самоуправа Јужног Баната на пројекту наставка изградње крака Коридора 11, као стратешког пројекта, у оквиру кога су свој интерес нашли са једне стране Јужнобанатски управни округ, са својим локалним самоуправама  а са друге стране румунски партнери.  

Ово је био први у низу састанака са ресорном министарком, који има за циљ допринос већој ефикасности у спровођењу реформских процеса Владе Републике Србије, са жељом да се унапреди квалитет живота свих грађане, као и несметан развој привредног амбијента у коме живе.   

 

{module [192 ]}

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram