2.jpg

Почетак Летње кошаркашке лиге-пријем код начелника Округа

2.jpg

ПАНЧЕВО, 24. април 2014. године – за викенд у Панчеву почиње нова сезона Летње развојне кошаркашке лиге под покровитељством Спортског савеза Града Панчева и Јужнобанатског управног округа. У Лиги ће наступити 11 екипа из Панчева, Старчева, Качарева, Омољице, Сакула, Опова и Уљме. Први меч игра прошлогодишњи победник Лиге екипа „Ролинг хантерси“ против „Динама“.

У овогодишњој Летњој развојној лиги, наступиће 11 клубова, два више него прошле године. Прошле године је први пут организована, а циљ је да млади и перспективни играчи добију шансу за што више излазака на терен, за стицање искуства и напредовање, објаснио је данас пред новинарима први човек Спортског савеза Панчева Дарко Јовичић.

– То су све аспекти и интереси који имају клубови аматерског типа и из насељених места, али и градова. Интерес је и већих клубова да кроз ово текмичење афирмишу младе и талетноване играче. Веома је битно ширење такмичарског духа и да по околним местима направимо добру сарадњу са спортским ентузијастима, рекао је Дарко Јовичић, председник Спортког савеза Панчева.

Прошлогодишњи победник, екипа „Ролинг хантерса“, коју чине углавном аматери, студенти и омладинци, има амбицију да и ове године буде најбоља, најављује млади Стефан Ђорђевић.

– Много нам значи ово такмичење, јер имамо прилику да играмо. Наши играчи су углавном студенти, неки раде и ово нам је прилика да се рекреирамо, уствари такмичимо. Добили смо дресове, а до сада смо имали само једну гарнитуру, а сада можемо да комбинујемо, казао је Ђорђевић.

Победници из „Ролинг хантерса“ прошле године су као награду добили нове дресове. Ове године, покровитељ Развојне лиге је и Јужнобанатски управни округ и како је најавио начелник мр Зоран Тасић биће и више награда. Сличан систем могао би бити уведен и у другим спортовима.

– У наредном периоду покушаћу и да остале четири општине укључим у овај пројекат. Имали сте прилику да чујете да ће Јужнобанатски управни округ обезбедити фонд награда за ову сезону, док је Панчево одвојило 200.000 да се одигра ово такмичење. Разговараћу са председницима општина на Савету округа и покућашу да укључим све спортске раднике да се овакво такмичење формира и у другим спортовима као што су одбојка, рукомет, да и остали спортови буду актуелни и да се оствари међуместима такмичарски дух, изјавио је мр Зоран Тасић, начелник Јужнобанатског управног округа.

Сви клубови који учествују у Летњој развојној кошаркашкој лиги биће ослобођени плаћања котизације. Клубови ће, ипак, морати да плате судије и превоз. Подршку овој лиги дао је и Кошаркашки савез Србије.

– Котизације су ослобођени сви. А решили смо и питање делегата. Судија ће бити и делегат. Ово је теоретски финансијски најблажа варијанта. 10 утакмица на домаћем терену коштаће вас 40.000 и са том цифром завршавате такмичење, уз не знам колико новца за гориво, то је нешто минимално вероватно. Добили смо позитивне сигнале и ми смо први који су покренули овакво такмичење. Сада крећу у Новосадском округу и другим срединама у Србији са овим пројектом и могу да кажем да се поносимо тиме што смо се први досетили и организовали овакво такмичење, казао је Јовичић.

Први меч у овогодишњој Летњој кошаркашкој развојној лиги одиграће „Ролинг хантер“ и „Динамо“ у суботу, 26. априла, у 17 часова, на отвореном терену у Улици војводе Радомира Путника, код Суда.

 

{youtube}t0xpflygPew{/youtube}                                                                                                                                                                                      {module[154]}

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram