slajd drzavnostttttttttt

Пријем у Председништву поводом Дана државности

slajd drzavnostttttttttt

 

Београд, 15. фебруар 2015. године.

 

„Србија нуди своју јединствену позицију, као једна од ретких држава, ако не и једина у свету која нема непријатеље“, рекао је председник Републике Србије Томислав Николић.

 

„Србија свој углед у међународној заједници вишеструко брани и увећава – од храбре, тешке, али једино могуће реформе целокупних државних и друштвених система, изградње и унапређења урушених институција, стварања нових вредносних парадигми, до искрене посвећености дијалогу са Приштином и респектабилне спољнополитичке доктрине која почива на чланству у ЕУ као приоритету, али и очувању изузетних односа са државама света са којима нас повезује веће или мање пријатељство, интереси или и једно и друго.“

 

Поред начелника Јужнобанатског управног округа, мр Зорана Тасића, кога је председник Србије са својом супругом Драгицом дочекао, пријему су присуствовали, између осталих, чланови Владе, председник РС Милорад Додик, премијер РС Жељка Цвијановић, патријарх Иринеј, бројни амбасадори и други гости.

 

Председник Србије одликовао је данас, поводом Дана државности, више домаћих и страних личности и институција. Међу одликованима су начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и амерички научник Ноам Чомски.

 

{module[188]}

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram