Проглашено заражено подручје од заразне болести афричке куге свиња у насељеном месту Глогоњ

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Управа за ветерину донело је решење да:
1. Подручје полупречника најмање 3 км око жаришта заразе у насељеном месту Глогоњ, општина Панчево, Јужнобанатски управни округ, проглашава се зараженим подручјем од заразне болести Афричке куге свиња код домаћих свиња и обухвата насељено место: Глогоњ које је већ било проглашено угроженим подручјем на територији општине Панчево, Јужнобанатски управни округ.
2. Подручје полупречника најмање 10 км око жаришта заразе у насељеном месту Глогоњ, општина Панчево, Јужнобанатски управни округ, проглашава се угроженим од заразне болести Афричке куге свиња код домаћих свиња и обухвата насељена места: Црепаја које је већ било проглашено угроженим подручјем на територији општине Ковачица, насељено место: Сефкерин које је већ било проглашено угроженим подручјем и Опово на територији општине Опово, Јужнобанатски управни округ.
Насељена места: Јабука на територији општине Панчево, Јужнобанатски управни округ и насељено место Падинска Скела на територији општине Палилула, град Београд која се налазе у подручју од 10 км око жаришта заразе у насељеном месту Глогоњ, општина Панчево, Јужнобанатски управни округ, а која су већ била проглашена зараженим подручјем, остају и даље заражено подручје и спроводе се мере у складу са донетим решењем.
3. У ловишту “Тамиш” установљено на територији општине Панчево, Јужнобанатски управни округ, које је већ проглашено подручјем високог ризика од заразне болести афричка куга свиња спроводе се све мере у складу са Наредбом о предузимању мера за спречавање уношења, појаве, откривања, ширења, сузбијања и искорењивања заразне болести Афричке куге свиња

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram