slajderces

Радна посета Чешкој – Устецком Региону

slajderces

Устецки регион – Усти над Лабем – Република Чешка. У периоду од 05.11. до 08.11.2014. године, начелник Јужнобанатског управног округа мр Зоран Тасић, боравио је у радној посети Републици Чешкој, на основу сагласности Владе Републике Србије.

Циљ посете Устецком региону и Републици Чешкој је узвратна посета начелнику региона г-дину Олдриху Бубеницкаса намером наставка дијалога на тему партнерских пројеката за 2015. годину са акцентом на управљање у кризним ситуацијама за време поплава и функционисање локалних акционих група. С обзиром да су поједине општине на територији Јужног Баната задесиле поплаве у претходном периоду, Устецки регион је између осталог спреман да подржи партнерске општине у области преношења искустава везаних за поплаве у оквиру донацијског програма Чешке развојне агенције под називом „Програм за подршку активностима региона и општина у приоритетним земљама – преношење искустава везаних за поплаве“. Пројекат подразумева, поред едукативног дела, пружање и материјалне помоћи у набавци црпних пумпи одговарајућег капацитета, агрегата, чамаца, система комуникације и др. опреме у ванредним ситуацијама.

slajdces5

Досадашње партнерство са Устецким регионом показало се као веома успешно, јер је из тог партнерства проистекла реализација пројекта „Побољшање стручности радника у здравству и успостављање сарадње ученика средњих школа у градовима Вршац и Бела Црква и Устецког региона“ у оквиру којег су биле реализоване посете лекара из Србије и међусобна посета ученика гимназије Теплице и Беле Цркве. Устецки регион донирао је гимназији у Белој Цркви рачунарску опрему а Општој болници Вршац болничке апарате.

           Током посете, начелник Јужнобанатског региона имао је низ билатералних састанака са носиоцима највиших функција у Устецком региону који се баве сектором управљања у ванредним ситуацијама где је размењено искуство оба региона.       

slajderces3     У част посете Српској делегацији коју је предводио начелник Јужнобанатског управног округа мр Зоран Тасић, одржана је свечана фото-изложба заједничког пројекта у 2014. години, којој је присуствовао и Конзул Републике Србије у Чешкој Стефан Томашевић, а која се завршила свечаном вечером коју је приредио начелник Устецког регионаг-дин Олдрих Бубеницка.   

         Поред начелника Јужнобанатског управног округа мр Зорана Тасића, делегацију су чинили покрајински посланик у Скупштини АП Војводине Љубиша Милосављевић, председник општине Бела Црква Станко Петровић и три члана већа СО Вршац.

 

{module[171]}

           

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram