slajd16

Радни викенд младих волонтера на Вршачком брегу

slajd16

У сусрет Међународном дану волонтера Црвени крст Вршац и Црвени крст Алибунар, партнерским пројектом уприличили су низ волонтерских активности које представљају увод у обележавање Међународног дана волонтера.

Једна таква активност је и викенд камп волонтера у одмаралишту Црвеног крста у Вршцу.  Тридесет волонтера средњошколског узраста имали су прилику да се у радној атмосфери упознају, друже, пренесу своја искуства, обнове стара и стекну нова знања.

Одржана су предавања и радионице на тему волонтеризма, прве помоћи, трговине људима, здравља репродуктивних органа код младих.

Начелница Јужнобанатског управног округа Данијела Лончар, која је по функцији командант штаба за ванредне ситуације, обишавши волонтере указала је на значај Црвеног крста који представља жилу куцавицу у ситуацији када дође до ванредне ситуације, а волонтерима захвалила на њиховој посвећености, солидарности, узајамности и осећајем одговорности према заједници у којој живе.

„Само велики и добри људи могу безрезервно и безусловно поклањати себе, и чинити другима не очекујући ништа за узврат. Ваша енергија, дух и етузијазам ме чини привилегованом што сам данас овде са вама. Вама великим људима великог срца желим још једном да се захвалим на свему ономе што сте учинили и свему ономе што ћете чинити и да вас подсетим на још једну важну обавезу – ширите дух волонтеризма, доброчинства и одговорности“ – рекла је начелница Јужнобанатског управног округа.     

{module[282]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram