slajd vrrrrrrrrrrr

Радни састанак у Вршцу и преговори са Италијанима

 

slajd vrrrrrrrrrrr

 

Група италијанских енолога, виноградара и винара, окупљених око мултинационалне компаније “Еурофенстер” присутне у 52 земље, изразила је данас жељу да берба грожђа 2015. године буде старт успешног партнерства са “Вршачким виноградима”.

 

Председник oпштине Вршац Чедомир Живковић и начелник Јужнобанатског управног округа мр Зоран Тасић, данас су у Градској кући угостили Луку Берта (Луца Берт) власника компаније “Еурофенстер”, Матиу Везолу (Матиа Веззола) енолога и власника фирме “Азиенда агрицола Цостарипа” и Умберта Мениниа енолога и генералног директора фирме “Цантина социале ди Цастенуово дел Гарда”. Састанку је присуствовао и директор “Вршачких винограда” Владислав Несторовић.

 

Берт је представницима власти и “Вршачких винограда” изнео намеру ове групације да “Вршачке винограде” подигне на највиши ниво квалитета, како у погледу саме производње, односа према тржишту, маркетингу, друштву, тако и у погледу заштите животне средине.

Везола, најбољи енолог Италије у последњих неколико година, нагласио је даместа у којима постоји истинска винска култура и систем вредновања су она места у којима човек осети посебну топлину, блискост и истинску добродошлицу, а Вршац је место које га је опчинило јер је у њему препознао све поменуте вредности. Он истиче да је интенција ове групе да Вршац заузме место које му припада, и постане једна од најпознатијих винских регија света.

 

Несторовић је истакао да су “Вршачки виногради” добили девет писама о намерама, али да је међу њима мало “инвеститора из бранше”. Тренутно је у нашем предузећу запослено 240 радника, али послујемо у веома тешким условима. Посета Вршцу ове „респектабилне групе људи из струке“, који се баве истом делатношћу као и “Вршачки виногради”, указује на њихову стварну заинтересованост. Њихов долазак значио би пуно и приватним винарима и виноградарима.

 

Председник општине Вршац, Чедомир Живковић, очекује да “Вршачки виногради”, као национални бренд, пронађу до краја године одговарајућег стратешког партнера који ће унапредити пословање и тиме допринети средини у којој фирма послује.

– Ми не очекујемо само да тренутних 240 радника задржи посао и да им се побољша стандард, ми очекујемо и нова радна места у фирми у којој ће наши суграђани са задовољством радити, и у којој ће бити цењени, рекао је Живковић.

Тасић, као представник највиших органа власти, нагласио је да су “Вршачки виногради” од стратешког значаја за целокупан регион и обећао пуну подршку свим озбиљим инвеститорима како би приватизација ове компаније добила позитиван епилог.

 

Опширније на следећем линку:

 

{module[184]}

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram