slajd pozarevac

Радни састанак у Пожаревцу

slajd pozarevac

ПОЖАРЕВАЦ, 19. фебруар 2015. године.

У Пожаревцу је данас на позив начелника Браничевског управног округа Александра Ђокића, одржан радни састанак поводом могућности прекограничне сарадње са Румунијом и заједничког приступа средствима ИПА фондова Европске уније.

Радном састанку присуствовао је начелник Јужнобанатског управног округа мр Зоран Тасић, представници осталих пет управних округа који се граниче са РумунијомСевернобанатски, Средњебанатски, Подунавски, Браничевски, Борски, државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу Иван Бошњак, саветник председника Владе Републике Србије Драган Вранић, градоначелник града Пожаревца Момир Илић, представници Амбасаде Румуније у Србији, као и представници невладиних организација, локалних самоуправа и јавних предузећа. До 2020. године из европских ИПА фондова може се повући у ове округе заједничким пројектима са Румунијом 75 милиона евра. Пројекти би били пре свега усмерени ка привредној сарадњи, отварању нових радних места, заштити животне средине и заштити од елементарних непогода.

Иван Бошњак, државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу нагласио је да држава мора организовано и озбиљно кроз пројекте од важности за све грађане се окренути европским предприступним фондовима, а у сарадњи са чланицама ЕУ, у овом случају Румуније. Позив се, такође је рекао Бошњак, односи и на друге регионе у Србији.

 

{module[189]}

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram