slajd prvi

Реализована прва фаза пројекта са Устецким регионом

slajd prvi

Дана 15. и 16. априла 2015. године, Јужнобанатски управни округ био је домаћин чешкој делегацији, а у циљу реализације пројекта са Устецким регионом.

Првог дана посете уследило је сагледавање и упознавање са законским прописима и начином деловања у кризним ситуацијама код нас, а другог дана презентовање и обука представника Сектора за ванредне ситуације локалних самоуправа Јужнобанатског округа са деловањем и  начином управљања у кризним ситуацијама Устецког региона.

Начелник Јужнобанатског управног округа др Зоран Тасић истиче да упознавање и едукација представља само прву фазу пројекта, а у наредном периоду следи обука представника наших штабова за ванредне ситуације у Републици Чешкој и сагледавање како они спроводе превентивне мере заштите, док ће у завршној фази уследити набавка четири црпне пумпе са пратећом опремом и четири агрегата који ће бити  уручени на коришћењеСектору за ванредне ситуације Јужнобанатског управног округа.

slajd drugi

Помоћник начелника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије Бобан Стевановић,  указао је на значај обуке и размене искустава чешких субјеката система заштите и спасавања и  представника локалних самоуправа и представника штабова за ванредне ситуације Јужног Баната.

Марсел Куцр, представник Сектора за ванредне ситуације Устецког региона, наводи да данас врше презентацију и обуку о кризном управљању у Устецком региону, али подсећа да је Устецки регион пружио Србији финансијску помоћ у отклањању последица прошлогодишњих поплава и истиче да захваљујући залагању начелника др Зорана Тасића би радо желели да сарадњу наставе и у будућем периоду.

Опширније на следећем линку:

 

{module[197]}

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram