10

Регионална привредна комора Панчево

10

Дана 01.10.2015. године, у просторијама Регионалне привредне коморе Панчево, одржана је презентација најзначајнијих новина које доноси Закон о инспекцијском надзору.

Састанку су поред начелника Јужнобанатског управног округа др Зорана Тасића, присуствовали су државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Жељко Ожеговић, председник коморе Драган Босиљ, стручни консултант USAID-a на Пројекту за боље услове пословања  и професор Правног факултета Универзитета у Београду Добросав Миловановић, представници локалних самоуправа, инспекцијских служби као и велики број привредника.

Новим законом прописано је да начелник Управног округа, на основу смерница и упутстава достављених од стране Координационе комисије Владе Републике Србије, прати достављени ниво координације инспекција, иницира мере, утврђује смернице и даје упутства у циљу унапређења координације инспекција и делотворности инспекцијског надзора и наравно прати реализацију истих. Од нарочитог значајна је улога начелника у усклађивању планова инспекцијског надзора и рада инспекција, размени информација, унапређењу инспекцијског надзора на основу информација из годишњег извештаја о раду инспекција и развоју јединственог функционалног информационог система а све у циљу ефикаснијег вршења инспекцијског надзора. 

Начелник Тасић је подржао примену нових прописа и нагласио да ће примена новог закона обезбедити висок ниво безбедности пословања и поступања у свим секторима привреде.

{module[242]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram