vojska pancevo

Специјална бригада прославила свој празник

vojska pancevo

 

Уторак, 29.09.2015. године.

 Свечаношћу у панчевачкој касарни „Растко Немањић“  обележен је Дан Специјалне бригаде – 29. септембар и уједно организован  „Отворени дан касарне“. Током читавог дана капије касарне биле су отворене за све заинтересоване посетиоце.

 Свечаности су присуствовали начелник Јужнобанатског управног округа др Зоран Тасић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, представници Министарства одбране и Војске Србије, МУП-а, представници локалне самоуправе, Српске православне цркве, као и бројни грађани.

 Начелник Тасић у име Владе Републике Србије, у име Града Панчева, свих седам локалних самоуправа и у своје лично име присутнима је честитао празник и пожелео добро здравље, породичну и пословну срећу.

 Специјална бриигада је платила највећу цену да Србија данас буде безбедна, часна и поштована држава, она је одраз патриотизма, достојанства, честитости и храбрости, са поносом је истакао Тасић.

 Након војничког дела свечаности и почасног дефилеа, панчевачки ђаци који су били специјални гости и остали посетиоци, имали су прилику да погледају арсенал савременог наоружања и опреме коју користи ова елитна јединица Војске Србије.

 

Опширније на следећем линку:

{module[239]}

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram