slajdersb.jpg

Специјална бригада

slajdersb.jpg

ПAНЧEВO,13.05.2014. године – Нечелник Jужнобанатског управног округа мр Зоран Тасић, обишао је техничко-тактички збор наоружања и воjне опреме коjи користе припадници Специjалне бригаде Војске Србије, као и њихову стрељану у коjоj jе демонстриран начин увежбавања.

Повод за овај догађај је одржање редовне годишње анализе оперативних и функционалних способности Воjске Србиjе за 2013. годину, који је организован уз присуство председника Србиjе Tомислава Николића, министра одбране Братислава Гашића и начелника Генералштаба Воjске Србиjе, генерала Љубише Диковића.

Припадници те елитне jединице ВС демонстрирали су и начин реаговања у борби против терориста у урбаноj средини, као и у сеоском амбиjенту. На полигону касарне “Растко Немањић” приказано jе и умеће те jединице у борилачким вештинама, борбеним падобранским скоковима, као и рад на уништењу експлозивне направе у возилу. Приказ дела оспособљености специjалне бригаде завршен jе падобранским скоком, када су троjе припадника те jединице са заставама Србиjе, ВС и Специjалне бригаде прецизно слетели.

{module[157]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram