slajd 1

Српска делегација у посети Устецком региону

slajd 1

У оквиру наставка програмских активности на реализацијипартнерског пројекта са Устецким регионом (Република Чешка) “Припрема и решавање ванредних и кризних ситуација везаних за природне катастрофе“српска делегација у периоду 18.06. – 22.06.2015. године боравила је у званичној посети овом региону.

Српску делегацију, поред начелника Округа и чланова његовог кабинета,чинили су представници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије и представници осам локалних самоуправа.

Амбасада Републике Србије била је полазна тачка и срдачни пријем амбасадорке Вере Маврић и конзула Стефана Томашевића који су и овог пута пружили безрезервну подршкуреализацији пројекта. На позив сенатора Томаша Јирсе уследила је посета парламенту Републике Чешке, који је поздравивши начелника Тасића и српску делегације исказао огромно поштовање нашој држави.

У наредним данима организоване су посетеоперационим центрима кризног управљања, хуманитарним складиштима, упознавање чешког против поплавног система, размена контаката и искустава, разговори о могућностима сарадње и у другим областима.

Градоначелница града Дјечина Мери Блажкова и начелник Тасић имали су част да отворе манифестацију Дани спасилаца и заштите Устецког региона, на коме је представљена техничка опремљеност, демонстрирана обученост и спремност припадника служби за спасавање у ванредним ситуацијама.

Током посете остварен је низ конструктивних састанака са Јарославом Фолдином, послаником у чешком парламенту и великим пријатељем српског народа, Петром Браздом чланом већа Устецког региона, Франтишеком Пелантом чланом Одбора Устецког региона и Зденеком Панеком председником општине Хренско.

Начелник Устецког региона Бубеничек потврдио је посету Јужном Банату септембра месеца у оквиру завршне фазе пројекта када ће пумпе и агрегати бити испоручени Сектору за ванредне ситуацијеу Панчеву.

Начелник Тасић изразио је огромно задовољство резултатима посете и оствареним почетним корацима за реализацију нових пројеката у оквиру сарадње два региона.

 

 {module[215]}

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram