divljiprevoz

Сузбијање нелегалног превоза путника

divljiprevoz

 

ПАНЧЕВО, 18. март 2016.

 

На иницијативу Министарства грађевинарстава, саобраћаја и инфраструктуре, у организацији Јужнобанатског управног округа у складу са новим Законом о инспекцијском надзору, а  уз сарадњу републичких, градских инспекцијских служби и ПУ Панчево, у раним јутарњим часовима отпочела је акција сузбијања илегалног превоза путника на територији града Панчева и околине.

Како би се грађани упознали са детаљима акције која је започета на територији града, одржана је ванредна конференција за новинаре на којој су поред начелника Округа, говорили Александар Симић помоћник министра грађевинарстава, саобраћаја и инфраструктуре, Лазар Мусоровић Републички инспектор за друмски саобраћај, Небојша Гајић генерални директор АТП-а и Ненад Ракић заменик директора АТП-а.

Према речима начелника Јужнобанатског округа др Зорана Тасића, нелегални превоз је вишегодишњи проблем града Панчева који је нанео огромне штеде буџету града и самом  АТП-у.

Данашња акција усмерена је искључиво на спречавање нелегалног превоза путника на територији града Панчева у циљу сузбијања сиве економије, која је једна од главних пошасти у Републици Србији. Сама чињеница да у нелегалном раду имамо око 30 одсто превозника, да су губици према подацима Министарства финансија око две милијарде динара, довољан је податак да схватимо озбиљност ове појаве  ‒ изјавио је Тасић.

Само током данашње акције остварена је огромна уштеда и додао да ће акција трајати наредних седам дана, на два пункта, у две смене а прави  финансијски ефекат ће бити познат у наредним данима.

Детаљан извештај о резултатима акције можете погледати на следећем линку:

{module[260]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram