vest118

Част је бити војник

vest118

У Центру за обуку и усавршавање подофицира у панчевачкој касарни „Народни херој Стевица Јовановић“ одржана је војна свечаност на којој је у прве подофицирске чинове промовисано 125 слушалаца 10. и 11. класе,  до јуче најбољих професионалних војника Војске Србије.

Свечаној промоцији присуствовали су министар одбране Александар Вулин са сарадницима, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић с члановима проширеног колегијума, начелница Јужнобанатског управног округа Данијела Лончар, главни подофицири из јединица Војске Србије, војно-дипломатски представници у Републици Србији,  представници локалне самоуправе града Панчева и многобројни грађани,родбина и пријатељи најмлађих водника.

Обраћајући се најмлађим подофицирима Војске Србије министар одбране Александар Вулин истакао је да је пред њима тежак задатак.

– Треба да будете бољи од успомене на 1.300 каплара, бољи од успомене на Милунку Савић.  А шта друго да будете ви који сте се определили за часни позив, ви који сте се определили да својој домовини служите животом, ви који сте се определили да својој домовини служите одрицањем, радом, самопрегором, самопоштовањем и поштовањем. Нема војске која не почива на вама, на вашој храбрости, упорности и стрпљењу, тврдоглавости, на жилавости. Будите добри према онима који ће доћи код вас, будите онакви какви су били према вама, пуни поштовања, пуни љубави. Будите онакви какве су ваше старешине биле према вама.

{module[351]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram