vest175

Јавна расправа о Нацрту закона о родној равноправности

vest175

У Дому Народне Скупштине одржана је јавна расправа о Нацрту закона о родној равноправности на којој су поред председнице Скупштине Маје Гојковић и министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића, државне секретарке др Стане Божовић, учешће у расправи узели представници ОЕБС-а, републичког парламента, локалних самоуправа и невладиног сектора.

„Усвајање Закона о родној равноправности од изузетне је важности за Републику Србију, имајући у виду јасно декларисано залагање и председника Александра Вучића, али и саме Владе Србије и преузимање бриге у превентиви и сузбијању сваке врсте дискриминације и остваривања равноправности и једнакости, као и заштите људских права. На посвећеност овим циљевима обавезује нас Устав Републике Србије као и различите међународне конвенције из сфере заштите људских права којима смо као држава приступили. Ове обавезе су нарочито истакнуте у оквиру преговарачког поглавља 23 у процесу преговора о приступању Републике Србије Европској унији“, рекао је министар Ђорђевић.

На крају исцрпне и врло детаљне анализе свих предложених чланова Нацрта закона, закључено je да надлежне институције морају  предузети све потребне мере у циљу што хитнијег доношења и поступка имплементације поменутог закона који је од кључног значаја за даљи развој Србије.

 

{module406]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram