slajd17

Јубилеј Хемофарма

slajd17

Отварањем нове фабрике за контролу квалитета производа, компанија Хемофарм обележила је десет година рада у оквиру немачког концерна ШТАДА.

Прослави јубилеја присуствовао је премијер Србије Александар Вучић, којег је поред начелнице Јужнобанатског управног округа Данијеле Лончар, градоначелнице града Вршца Драгане Митровић, генералног директора Хемофарма и потпредседника ШТАДА групе за југоисточну Европу Роналда Зелигера, испред фабрике дочекало и око 3.000 грађана Вршца и околине.

На конференцији за медије, одржаној након састанка, премијер је изјавио да Хемофарм представља Србију у 38 земаља где извози своје производе.

–За нас је рад ове фабрике од изузетног значаја. Од целокупног тржишта, Штада и Галеника покривају 45 одсто. Штада, односно Хемофарм представља нашу земљу у још 38 земаља. Ми ћемо наставити да чинимо све, да подстичемо раст инвестиција у нашој земљи, радићемо и на владавини права, и на свему што је неопходно да се инвеститори осећају у нашој земљи као код своје куће, радићемо на побољшању амбијента за домаће инвеститоре, за наше привреднике. Оно што је за нас од изузетног значаја је то да не будемо задовољни својим резултатима. Поставићу циљ да раст наше привреде мора да буде четири одсто. Пронашли смо нове изворе раста и задатак ће бити да у следећој години постигнемо четири одсто раста. То је од кључног значаја за нашу земљу. Ја не волим да обећам оно што нисмо у стању да испунимо, радићемо што је могуће више, и ако будемо имали раст од четири одсто, то је доказ да Србија постаје једна успешна земља, што би значило да ћемо бити једна од прве три или четири земље у Европи по стопи раста у 2017. години,  рекао је премијер Србије Александар Вучић.

{module[283]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram