slajdvatrogasci

Јужни Банат окупио ватрогасце спасиоце

slajdvatrogasci

У Школско-рекреативном центру Чардак у Делиблатској пешчари, отпочео је Ватрогасни семинар „Оспособљавање људских ресурса ватрогасне организације Војводине за ванредне ситуације“, који је на једном месту окупио ватрогасце из Мађарске, Аустрије,  Русије, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Семинар је осмишљен тако да учесницима укаже на начине и облике оснивања ватрогасних организација, значај размене међусобних искустава, као и на облике организације самих ватрогасних јединица ради подизања степена оперативности на терену.

Отворивши скуп начелница Јужнобанатског управног округа и командант Штаба за ванредне ситуације Данијела Лончар истакла је да је осим психофизичке спреме, склоности ка тимском раду, код ватрогасаца најбитнија спремност да дају свој живот, а то је оно што их чини другачијим од нас обичних грађана.

Ви сте људи великог срца, ви сте ти који ризикујући своје животе спашавате животе других људи, чувајући притом природу и животну средину. Хвала вам на одговорности и спремности, у име заједнице у којој живите хвала вам на сигурности коју нам пружате, нагласила је начелница Лончар.

Опширније на следећем линку:

 

{module[288]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram