Седница Савета Јужнобанатског управног округа

 

 

Седница Савета Јужнобанатског управног округа

Панчево 20. јануара – Мр Зоран Тасић, начелник Јужнобанатског управног окрута сазвао је телефонску седницу Савета Јужнобанатског управног округа. Седница је сазвана у складу са смерницама и инструкцијама са састанака одржаног 16. јануара 2014. године у организацији Канцеларије за Косово и Метохију,а у вези акције „Обезбеђење услова за рад у васпитно-образовним институцијама на територији Косова и Метохије са којом су, начелнике управних округа са територије читаве Србије, упознали министар без портфеља Александар Вулин и министар правде и државне управе Никола Селаковић, истичући њен значај.

На седници Савета, начелник Јужнобанатског управног округа представио је председницима општина и градоначелнику града Панчева акцијуОбезбеђење услова за рад у васпитно-образовним институцијама на територији Косова и Метохијеи затражио од њих да, у складу са својим могућностима, узму учешћа у њеној реализацији. Том приликом је договорено је да се акција организује у две фазе.

У оквиру прве фазе све локалне самоуправе ће из својих буџета определити одређена средства и ставити их на располагање за набавку неоходног материјала за адаптацију и санацију школа и предшколских установа ( спољне и унутрашње столарије, водоводне и канализационе инсталације, санитарија, подних и зидних облога, инсталације за парно грејање и др.). Набавке ће се вршити у складу са приоритетима и потребним количинама о чему ће се добити информација од Канцеларије.

  1.        У оквиру друге фазе, договорено је да се са акцијом упознају привредници са територије управног округа и анимирају да узму учешће у њеној реализацији.
  2.        Прва фаза би по договору требала да се реализује у наредних месец дана.
  3.        Према договору са седнице Савета, локалне самоуправе, ће из својих буџета, а на основу одлука општинског/градског Већа издвојити следеће износе средстава:
    1. Град Панчево                 400.000 дин.
    2. Општина Вршац           250.000 дин.
    3. Општина Алибунар     200.000 дин.
    4. Општина Ковачица       150.000 дин.
    5. Општина Ковин             150.000 дин.
    6. Општина Пландиште     100.000 дин.
    7. Општина Бела Црква     100.000 дин.
    8. Општина Опово               70.000 дин.    

Укупан износ планираних средстава која ће бити на располагању је 1.420.000,00 динара        

Председницима општина градоначелнику града достављена је видео и штампанапрезентација, у којој је представњено стање објеката у којима се изводи настава као и званичан допис Канцеларије за КиМ са позивом за учешће у акцији.

           

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram