vest50

Одлучено: Рок за завршетак пописа 1. март 2017. године

vest50

У Скупштинској сали АП Војводине одржан је састанак представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре , начелника управних округа са територије АП Војводине и представника локалних самоуправа који су задужени за спровођење поступка озакоњења и пописа незаконито изграђених објеката.

Анализом надлежног Министарства је утврђено да је укупан број донетих решења о озакоњењу 11.744 , укупан број пописаних објеката 119.387, али  и да је број објеката који још увек нису пописани 190.900.

Како би се посао завршио на време, одобрено је додатно запошљавање и Комисија Владе Републике Србије до сада је дала сагласност за додатно ангажовање 889 нових радника који ће радити искључиво на пословима озакоњења.

На територији Јужнобанатског управног округа поступак озакоњења објеката спроводи се редовно, постигнути резултати су задовољавајући, али са ангажовањем 36 новозапослених, за које је до сада добијена сагласност и који ће радити искључиво на пословима озакоњења, очекујем завршетак пописа у року, односно до 1. марта 2017. године, изјавила је начелница Лончар.

Министарство грађевинарства,саобраћаја и инфраструктуре формирало је тимове који ће у сарадњи са начелницима округа, у директној посети општинама  и градовима, вршити контролу и  помагати у решавању појединачних случајева.

{module[298]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram