slajdvulin

Влада издвојила 3,3 милијарде динара за запошљавање

slajdvulin

 

Дана 25. августа 2015.године у Вршцу Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, начелник Јужнобанатског управног округа др Зоран Тасић и директор НСЗ Зоран Мартиновић, у згради градског музеја Конкордија, уручили су Уговоре корисницима средстава активних мера политике запошљавања.

 

Том приликом  додељен је 41 уговор о самозапошљавању, 14 уговора којима се 71 лице ангажује на спровођењу јавних радова, као и уговор о додели субвенције за 27 новоотворених радних места компанији “Fresenius medical care “.

 

“То су озбиљна средства које је влада издвојила за ову годину, односно значајно већа него ранијих година и надам се да ћемо сваке године повећавати количину новца за оне којима је помоћ потребна”, рекао је Вулин.

 

Начелник Тасић са огромним задовољством указује на позитивне ефекте активних мера запошљавања Владе и посебно поздравља младе који су преко програма самозапошљавања имали храбрости да започну сопствени посао и пронађу своје место на тржишту, наглашавајући да је једини могући начин да се покрене економија и оздрави друштво пружање прилике грађанима да раде, зарађују и живе од свог рада.

 

Статистички подаци су веома добри и незапосленост у Србији полако али сигурно опада, нова радна места не отварају се у јавном сектору, не пуне се канцеларије и не повећава бирократија, већ се ради на повећању запослености у реалном сектору. Битан показатељ напретка је и тај што на сваког појединца који је отишао из јавног сектора, од почетка примене уредбе о забрани запошавања, то учинио кроз пензије или социјални програм и на сваког појединца који је напустио јавни сектор, запослене су две особе у реалном сектору.

{module[228]}

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram