Aнализа извештаја и рада надлежних служби на територији Јужнобанатског управног округа била је тема ванредне седнице Окружног кризног штаба за ванредне ситуације којим је председавала Данијела Лончар, командант Окружног штаба за ванредне ситуације.
Сви показатељи говоре у прилог томе, да и поред тренутних промена и пораста броја заражених, су локална жаришта под контролом, да вирус није ушао у колективне центре на нивоу округа, да су сачувани геронтолошки центри и Домови за старе. Тестова има довољно и тестирање је организовано од стране надлежних Домова здравља и Завода за јавно здравље, а врше се сва потребна тестирања, затим тестирање медицинара, болничких пацијената и оних који одлазе на контроле, али и обавезна тестирања свих повратника из иностранства.
Организација рада у Ковид болници у Панчеву је одлична, све мере заштите се беспрекорно поштују што резултира тиме да нема заражених медицинских радника, као ни чланова особља. Такође, до овог тренутка на нивоу округа нема заражених службеника ПУ Панчево, као ни припадника Војске Србије.
Пандемија проузрокована вирусом је под контролом, али прописане мере и препоруке кризног штаба Владе Републике Србије се морају стриктно поштовати, као и све мере личне заштите, дезинфекцију и социјалног дистанцирања.