slajddanica

Почетак сарадње Округа и ГИЗ-a

slajddanica

Панчево, 18. септембар 2015 године.

Начелник Јужнобанатског управног округа др Зоран Тасић отворио је данашњи састанак и не прикривајући задовољство присутне обавестио да је Округ одабран као једна од пилот локација за реализацију пројекта „Подршка младима у повећању изгледа за запошљавање“ чија укупна вредност износи 2,7 милиона еура.

Састанку су поред начелника Округа присуствовали директор Регионалне привредне коморе Панчево г-дин Босиљ, директор Националне службе за запошљавање – филијала Панчево г-дин Лукач, пројектни  менаџер  Немачке организације за међународну сарадњу – ГИЗ г-ђица Даница Белић као  и представници локалних самоуправа.

Основни циљ састанка био је информисање о реализованим активностима, одлуци избора пилот локација, предлагање и одабир будућих активности позиционирања младих на тржишту рада, а све у складу са приоритетним циљевима Владе Републике Србије.

У наредном периоду следи истраживање потреба младих, привреде и инститиција на нивоу Округа од стране Института за психологију, а затим  складу са добијеним резултатима дефинишу се наредни кораци.

На крају састанка, начелник Тасић се захвалио присутнима и пожелео срећан почетак рада.

 

{module[233]}

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram